HTML

Abcúg 80s!

„Ha még éltél: érezted, ezért kár volt. Ha már éltél: érezted, ebbe belehalsz. Ha még nem éltél: örülj neki, és okulj.”

Friss topikok

  • Lángoló Nyelesfing: Sok-sok liter ondó elfolyt a szabadba akkoriban Kalmár Zitácska hatására (2015.08.23. 16:54) POFI, POPSI, DIDI
  • űrlakó (törölt): @űrlakó: MI EZ ? a RENDŐRSÉGTŐL KÉRDEZZEM MEG? (2011.05.09. 13:26) SZEX
  • Megköszönöd az italt,hazamész, kivered: Azok a szép napok... fiatalemberként a f@szom se gondolta volna, hogy több, mint negyed századig n... (2010.12.31. 05:51) MAGYAR FOCI
  • fátum: Tényleg olyan nehéz felfogni, hogy minden évtized 1-re végződő évvel kezdődik, és 0-ra végződővel ... (2010.12.22. 10:31) MIÉRT RÜHELLEM A NYOLCVANAS ÉVEKET
  • Nadiposzi (törölt): @Brother Love: A Nagy fa árnyékában. Bertha Bulcsú regénye. A fickó eredetileg újságíró volt, így... (2010.12.22. 07:54) TV-SOROZATOK

Linkblog

2010.11.25. 23:10 artinon

MAGYAR POP

NAGYON KIS GENERÁCIÓ

 
Az megvan, hogy Poptaritop? Vagy így, hogy Pop Tari Top? Fiatalabbak kedvéért, nem, ez nem a Star Wars rendezői változatának soha be nem mutatott, gülüszemű, tapadókorongos, közepes erősséggel animált idiótája a Kebu galaxis Ridabala bolygójának kedvesen balfék lakói közül... Nem, ez bizony egy rádióműsor. Volt. Egy másik, Poptarisznya nevűnek a csúcsrajáratása. Magyarabbul: B. Tóth László rádióműsorában szereplő slágerek válogatása. Eléggé ciki egy cím? Ugyan már! Az égisze alatt elhangzó opuszokhoz képest maga a telitalálat. Essünk rajta túl – a teljesség igénye nélkül.
    Már az rohadt izzadtságszagú volt, ahogy a szocpopkult (olyan ez a rövidítés is van, mint amilyen a poptaritop) nagyemberei úgy döntöttek, nekilátnak feléleszteni a táncdalfesztiválok korszakát. Baró kis ötlet a nyolcvanas évek elején újraélni a hatvanasok végét. Na, amilyen volt az idea, olyan volt az is, ami lett belőle. Rögtön az elnevezéssel kezdődött a bénázás:  Pop- és Táncdalfesztivál 1981. Ekkor azért már a vidéki művházak KISZ kultúrműsorainak is jobb címeket találtak. (Jó, oké mindezt megelőzte egy még gyöngébb kísérlet négy évvel korábban a Metronóm 77-tel...) Ezek után igazán nincs mit csodálkozni azon, hogy a Corvinából (uhh, már megint az a név...) dobbantott, és ettől a nagy ijedtségtől bebongyorodott Soltész Rezső – a korszak Balázs Palija - örökre beírta magát a cikiség történetének aranylapjaira azzal, hogy Szóljon hangosan az ének (Örülj velem, kérlek). Holott csak második lett, az utolsó igazi fesztiválos mohikánnő, Kovács Kati mögött.
 
    És ezzel még épphogy csak elkezdődött az évtized. Azt már tudtuk, hogy a Neotonból – noha Erdős Péter lemezgyári generalisszimusz megígérte –  mégsem lett három éven belül világsztár zenekar, viszont kijutottak a Yamaha fesztiválra (könyörgöm, valaki mondja már el pontosan, hogy valójában mi az isten is az – a Wiki szerint az „Oriental Eurovision, ajvé... – , harminc éve forgolódom álmatlanul emiatt, pedig tarolt rajta még az Omega is...), és így a Família lett a Béketábor Boney M-je, Saragossa Band-je vagy éppen Goombay Dance Band-je, éppen mikor melyiktől látták jónak hatalmasakat nyúlni. Azóta a Kócbabákból csak a kócát megtartó, egyébként a parancsokat német katona módjára teljesítő, s ennek megfelelően, hol szende szüzet,



hol diszkókirálynőt,



hol new wave nejloncicát



alakító Csepregi Éva „áh-áh”-járól álmodva generációk ébrednek ma is csatakosan egy-egy kalóriadúsabb késői vacsora után.
 
S ha már a rothadó nyugat majmolásáról ejtünk szót, isten őrizz, hogy kimaradjon a Modern Hungária.



Fenyő már túl a nem modern Hungárián, az alulmúlhatatlan breakkorszakán, sikeresen leért oda, ahonnan csak felfelé vezet út. (Bár ennek némileg ellentmond, hogy Bodnár Bohlen Attila útja például innen a Csovicsovi Dzsaszper partnerságáig, majd tényleg a süllyesztőig vezetett.) Legalább Plexi meg Frutti elég jó bulák voltak, és ezzel mindenképp übereltük a Modern Talking



két cukorba oltott méztől csöpögő geil-királyát. Még jó, hogy a végén tényleg elfújta mindezt a szél. (Külön felhívnám a figyelmet az 1:00-tól Fenyőt smároló fiúkra, szívem szerint 18-as karikával illetném...)
És fújtak is bizony azok az új szelek. Minden értelemben langyos, balatonparti szelek, melyek szárnyán érkezett az 1986-os Interpop Fesztivál. Megannyi hatalmas, méltán örökbecsű névvel: Bagány Anikó, Deák Erzsébet, Ízisz, Szabó Ágnes és a feledhetetlen Dioniszif Krisztofer. A jelek szerint azonban Siófok városa mégiscsak ráérzett valamire, mert különdíjukat – nyilván nem sms-ben szavazva, hanem tanácselnöki jóváhagyással – egy bizonyos Zoltán Erikának juttatták... Maradjunk is abban, hogy ő legalább tényleg jó csaj volt:
 
Csak az irígység beszél belőlem, amikor értetlenül állok a jelenség előtt, hogy Robby D aztán végleg lenyúlta.
    De nyúlt itt akkor (is) boldog-boldogtalan. Ha éppen nem konkrétan zenét, akkor stílust. Az utódfesztiválokból kimaradva felvette például a kelet-európai Al Bano imidzsét Korda Gyuri (akkor még nem bácsi), maga mellé ragadva Romina Balázs Power Klárit, rálelve az örökbecsű (és kivételesen nem Al Banóéktól kölcsönzött) Mamma Mariára.
BREAKING!
Éjen a demokratikus centralizmus, s ennek jegyében éljen a kiegyensúlyozottság!
Hát legyen, tessék, ne mondja senki, hogy nincs ebben a blogban demokrácia, íme az érem másik oldala:
Megjelent a Tíz év magyány, avagy ne bántsátok a nyolcvanas éveket! című novelláskötet. A jelek szerint a szerző éppenséggel nem rühelli ezt az évtizedet. Beleolvastam...
Felőlem akár meg is megvásárolhatjátok a Könyvudvarban (Budapest, V. Ker. Múzeum krt. 7.) vagy megrendelhetitek a 30 896 5677-es telefonon.
Ha ez kell, ti tudjátok. Én ezzel a bejegyzéssel megtettem a magamét.
Nem sejtve, hogy néhány évtized múltán a szenilitás kendertemplomában, a Sziget avétó sátrában milyen nagy sikert fognak aratni az agyontépett hülyegyerekek között, akik másnap reggel ezt a csápolást sokkal nehezebben tudják megmagyarázni maguknak, mint azt, hogy egy összehányt sátorban miért elégítettek ki orálisan két tetovált farkú hollandot és engedték közben, hogy meghágja őket három agyonpiercingezett svéd utcaseprő, holott maguk is fiúk... Az akkor az imperialista póker helyett nyilvánosan még csak a gulyáskommunista ultit (elvégre azt az Öreg – fiatalabbak kedvéért: Kádár – is gyakran játszotta) vállaló Gyurit most mégis egy másik kedves dallam erejéig idézzük, mely harmónia és prozódia tekintetében is hozza korának szellemét.
 
    Repülőre – pardon: Rapülőre –  viszont csak később szállt két fiatal, vidám fickó, név szerint Berkes Gábor és Szentmihályi Michel, ám tettestársaikkal ekkor még csak azt vállalták be, hogy ez egy kis generáció. S milyen igazuk volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint maga az Első Emelet léte, amely megteremtette, s azzal a lendülettel pusztulatba is taszította a magyar szintipopot.
 
     Még szerencse, hogy a srácok az első menzeszük után boldogan visítozó hatodikos lányok sikításán túl meghallották az idők szavát is, és felhagyva ezzel a provinciális zsibvásárral gyorsan elmentek milliomos hangstúdió-tulajdonosnak, így további nemzedékeket mentve meg a teljes agylágyulástól.  Ilyesmiktől:
 
    Aki mindezt túlélte, annak már csak 1988-as (második és utolsó) Interpop Fesztiválon kellett átverekednie magát (a résztvevők nevét borítsa jótékony homály), s karnyújtásnyira került a 90-es évektől. És ha szerencséje volt, ma is boldogan él.

 

60 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://abzug80.blog.hu/api/trackback/id/tr192466771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.11.26. 13:30:41

Azért Nyeső Mari kilóg a sorból, sztem ő tök jó volt

Artie 2010.11.26. 14:47:57

www.youtube.com/watch?v=cAutaXVTCBA

1:38-nál megjelenik a hanyatló Nyugat ópiuma, pedig nem is Gogolák elvtársnő a főszereplő.:D

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.11.26. 14:57:52

És Delhusa Gjon? :) Jó, hogy a legnagyobb slágere '70-es évek, de azért végigküzdötte a nyolcvanasakat is. :D

johevi 2010.11.26. 15:06:35

És arra emlékeztek, hogy a Poptarisznyának ( minden vasárnap 17-20 ) háromnegyed hatkor volt egy MAGNÓS BLOKKJA amikor 3 számot ELEJÉTŐL A VÉGÉIG, BELEBESZÉLÉS NÉLKÜL adott le BTóth. A fél ország ült ott magnóval és vette fel.

Évente jelent meg ez a PopTariTop válogatás, van is néhány valahol. A legnyagyobb viszont ezek Voga-Turnovszky féle "sztárok 45-ön" paródiája - szintén évenként :-)))

Artie 2010.11.26. 15:09:55

@johevi: Régi, szép idők...:D

Inkluzíve magyarra fordított számcímek.:P

lüke 2010.11.26. 15:17:52

ez rossz cím!
Bohlen a magyar
ordenáré beszéde, simán belefér a magyar közéletbe

Waldorf Rolandó 2010.11.26. 15:19:53

azért a '90-es évek ne legyen a megváltó eljövetele, full okádék volt az is zene(?) terén

kuszanész 2010.11.26. 15:20:45

Ezek voltak az igazi évek!! Volt még Poptarisznya....csütörtökönként hosszabb magnósblokkal!! Jó kis blog ez már majdnem elfelejtettem ...Hisz ebből fejlődött ki minden....Mert sajnos most 2010-es években zene már csak az van ami megmaradt a 80-as évekből!! Kösz csak így tovább!!

Artie 2010.11.26. 15:27:38

@Waldorf Rolandó: Ja, hát nem a popnak nevezett lágy és híg fosból kell kiindulni.

Jellemző egyébként, hogy a 60-as évekből is "ragadtak itt" zenekarok, amelyek a mai napig népszerűek, de egyik sem ezt a töketlen, diszkónak nevezett nyáladzást játssza (Pink Floyd - Waters; Led Zeppelin - Plant/Page; Rolling Stones; Deep Purple; Black Sabbath - Ozzy - Heaven and Hell (RIP Dio). Sőt, még a 70-esekből is sokan - Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC. Nem kevesen "sokadvirágzásukat" élik.

kuszanész 2010.11.26. 15:31:36

El ne felejtsem...Hangár -Haverom a kalauz!!
Gm49-Elektromos gyalogos!
Szóval elég sok színű volt ez az évtized..

Balance Of Power 2010.11.26. 15:33:06

Pop Tari Top LP-im vannak, mai fullel is zsenialis. "Koszontelek benneteket, vagy koszontom Onoket - nem is tudom, hogy magazzalak benneteket vagy tegezzem Onoket. Hat jo, akkor... koszontelek Onoket!" B. Toth apam helyett apam volt ;))))

Meg azok a spotok: Poptarisznya! Benne: kozlekedes (karambol-hangok)! SPORT! Most loj, most loj - goool!" Besirok :))))

Super aGyuri 2010.11.26. 15:33:59

A Mamma Maria nem Al Bano & Romina Power volt, hanem Ricchi e Poveri.

Tartok tőle, hogy a Felicitával tetszik keverni a dolgot, kedves vitriolos tollú cikkszerző úr. :)

Vajon a lédigagákra és egyéb perctüneményekre ki fog emlékezni 2020-ban? Mert azt, hogy ki volt Dieter Bohlen és hogy adott el 20 év alatt 160 millió hanglemezt, ebből kb. ötvenmilliót a 2000-es években, dacolva az mp3 szabvánnyal, azt mindenki tudni fogja.

A You're My Heart You're My Soul 2050-ben is bulis zene lesz. Az Agadou is, a Seven Tears is, a Sun of Jamaica is, a Rasputin és a Ma Baker is.

A mai "afrohangú" ilyen-olyan sztárocskák meg oly sebesen tűnnek majd el a süllyesztőben, ahogy a szétdrogozott agyuk néhány sejtje oldódik fel a koponyájukban lötyögő káposztalében.

Mistral1011 2010.11.26. 15:36:25

No akkor ki a legöregebb!? :-)
Én még arra is emlékszem, amikor az öreg Komjáthy bevezette a rádiózásba a "bétótlacit" egy kis tízperces blokkot engedve neki a - hol is? 10 Ft-os kérdés!!
Nem, nem a vasárnapi koktélban, nem, nem a Beat kedvelőinek-ben (mecsoda csoda volt, hogy egész lemezeket lenyomtak itt anno...), hanem a Csak fiataloknak!-ban...

Artie 2010.11.26. 15:38:13

@Super aGyuri: "ragadva Romina Balázs Power Klárit, rálelve az örökbecsű (és kivételesen nem Al Banóéktól kölcsönzött) "

Tartok tőle, hogy te meg nem olvastad el, mit írt a blogoló, kedves vitriolos tollú Gyuri.

Super aGyuri 2010.11.26. 15:42:22

@johevi: Orosz blogokon található linkekről máig le lehet tölteni. Full zseniális volt, mint minden a nyolcvanas években.

1990 környékén pusztult el a világ.

Flankerr 2010.11.26. 15:43:47

@Super aGyuri: "afrohangú", ez király, így se nevezték még az autotune-t..:)

Super aGyuri 2010.11.26. 15:47:04

@Artie: Megkövetem a blogírót. Valóban.

Csak ha a nyolcvanas éveket gyalázzák, azt még akkor is vérben forgó szemekkel - R-go felületesen :) - olvasom, ha azért átsejlik a sorok között némi finom irónia.

Azt hiszem, nem ez lesz a kedvenc blogom :)

Hanem ez:

nosztalgiadisco.blogspot.com

Itt is van egy-két elvadultabb zene, de többnyire azért az én stílusom, Saragossa Bandtől a Bad Boys Blue-ig ;)

kaskala 2010.11.26. 15:49:57

B Tóth még angolul sem tudott, érettségi alma
Ki tudja akkor mit tudott
:((

Balance Of Power 2010.11.26. 15:55:10

@Super aGyuri: Azert mert Bohlenre emlekeznek, attol meg szar a Modern Talking (tudod, egymilliard legy nem tevedhet). Bar valo igaz, hogy Bohlen a nemet Superstarban vagy miben zsuritag (valszeg mint producer/menedzser), Bodnar Attila neve pedig fel sem merult nalunk :) Fenyo mondjuk volt zsuritag, de nem a Modern Hugaria miatt.

A mai sztarokrol meg beszelgessunk 20 ev mulva. A drogok meg hogy jonnek ide? Szerinted Bohlen meg az osszes tobbi 80-as popsztar szerzetesi eletet elt?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.26. 16:09:32

Ennyi szart...kiver a víz, ha csak visszaemlékszem, minden szinten ment a szar külföldi gagyi számok gagyi lenyúlása. Zoltán Erika, mint Magyar Madonna, Neoton, mint Abba, Fenyő Miki, mint Dieter Bohlen...Áááááá!
Kovács Kati Vanvéjtikettes szánalmaskodásairól még nem is beszéltünk.
Ha bele gondolok, ez a 80-as évek volt magyar pop mélypontja, folyamatos Irapuato-ja, ezt még a foci sem tudta alulmúlni.

Vad.Korte (törölt) 2010.11.26. 16:14:40

Sikerült a Nagy Magyar Fikatengerbe egy újabb folyós, halványzöld ragacsot pöckölnie a kedves cikkírónak. Rossz annak, akinek minden gáz, ciki, bénaság, hülyeség. De ha már ez az alapállás, hogy szóljunk le mindent, de mindent, ami az utunkba kerül, ne végezzünk félmunkát... Miért nem említi az ultragáz metál együtteseket, a nyugatot szintúgy majmoló gulyás-rockot. Külön döbbenet, hogy sikerült pont Zoltán Erikát kiemelni...

Vad.Korte (törölt) 2010.11.26. 16:19:05

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Egyébként volt valahol valamiszavazás a leggázabb évtizedről a nemzetközi zenei életet figyelve, és ott is a nyolcvanasok lettek a nyerők. Vagy vesztők...

kuszanész 2010.11.26. 16:24:18

Ennyi szart??? Mert most tele vagyunk eredeti zenékkel:))) Hidd el erre volt igény....akkor sem volt kötelező ezt hallgatni.
Nem tudom a 80-as évek könyvterméséről írtál-e már vagy szándékozol írni?
Különböző sorozatok...újságok...
Szoció Pata azért érdekelne te milyen zenékez hallgattál a 80-as években?

Murderface 2010.11.26. 16:27:58

@~dá~: Ő még mindig jó, tegnap volt koncertje :)

johnny66 2010.11.26. 16:36:15

És ami kimaradt: az évente megjenő PopTariTop válogatások nagylemezen?
Rendesen felkonferálás, meg minden..

Nemrég egy haverommal odamentünk a B. Toth-hoz egy buliban, és megmondtuk neki, hogy azóta utáljuk mióta 87-ben beledumált a Rick Astley-be a magnós blokkban..
Először nézett hülyén, de aztán jót röhögött.. :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.26. 16:42:24

@kuszanész:
Cséb80, 2 Műsor, VHK, Európa Kiadó, Neurotic, ilyeneket.
Külföldi: Trio, Nena, Falco, (az isten!) ,Sex Pistols, aztán a 80-as évek végén már mindent, jött be minden jó az országba. Azért nem Dieter Bohlen és Zoltán Erika között lehetett csak választani.

samba pa ti 2010.11.26. 16:46:24

azért olyan messze nem is kell menni.
vérciki most is van,hát
Fásy Ádám smafu?
ennek az országnak kell az együgyü,ámde brutális kultúrszenny.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.26. 16:48:01

@kuszanész: Egyébkén a poszt ha jól értem, szándékosan a gagyit (és inkább magyart) szemezgette ki, volt színvonalas zene is: Queen, Police, Cure, Guns, Aerosmith, vagy Omega, Hobo, KFT........ a poszt nem véletlenül nem velük foglalkozott. Csak azért, hogy ne nézzetek sznobnak :)

felka 2010.11.26. 17:14:21

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

hát igen így is lehetett...:-)

ezek jók voltak..

midnight coder 2010.11.26. 18:20:32

Mondjuk a 80-as évek magyar zenéje is fényévekkel jobb volt mint amit utána a 90-es évek produkált szerte az egész világon. Bejött a rap nevű szutyokműfaj, bejöttek az eldobható "sztárok" akiknek ma már a nevét sem tudjuk, és aminek a kicsúcsosodásai a valóságshowk és a mai celebek.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.11.26. 18:37:59

@Balance Of Power: az oh my god-ot csak mi értettük úgy hogy "román gát" és utána egy nagy robbanás?

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.11.26. 18:59:16

Nagyon jó kis összeállítás :) Minden elismerésem :)

nem nemsiker_s 2010.11.26. 19:12:43

:) Ha meghallottam ezeket a zenéket, napokra bezárkóztam a vécébe, mint az isten hozta őrnagy úrban a Tóth, aztán csak sörrel lehetett kicsalni onnan.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.26. 19:27:10

Szerintem az osszes magyar gagyipop szamot megerte elviselni EGY dolog miatt: hogy az ember megertse a Voga-Turnovszky parodiakat! Na azokat maig kivulrol fujom!

Macoka 2010.11.26. 19:52:17

@midnight coder: Köszi! Pont ez jutott eszembe, hogy mi van ma?! A HÉV-en tizenX, huszonX éves lányok és fiúk (könyörgöm, fiúk!!!) reggel arról beszélnek, hogy az XY névtelen nulla (és ilyen együttes is volt valamikor :)) mit mondott (?) a Való Világban, vagy mit csinált az ilyen-olyan celeb lószarokban (bocs, gondoltam a verebekre is...). Kedves Posztoló! Akkor már inkább a lecikizett darabokat és embereket (mert ugye Fenyő pl. még mindig ott van...) hallgatom...

2010.11.26. 20:50:55

Ami szar, az akkor is szar ha régi és akkor is, ha X milliót adtak el belőle, és akkor is ha 50 év múlva is hallgatják...
Mellesleg mit sem számít, hány lemezt adott el Dieter, mert ha ez mérce, akkor Lady Gaga is ettől érték önmagában.

sannya 2010.11.26. 21:45:18

kicsit hianyos a lista...
:)
step,r-go,nevtelen nulla,a.d.studio???napoleon bulvard,exotic,zizi labor,dolly roll???
a pvc dzsekis rockerek???
bonanza banzai,dr.beat???

a kek-en a februari pop meccs galak...
az orok kopkodesek...
:)
a lemezmegjelenesek varasa,juhasz(pasztor utod)elod zenebutikjai a "zuj darrandarram meg dipos mod videjoklippel"
a vergaz,fonetikus angolsaggal enekelt supra hits anyagok???

amugy lehet cikizni,de akar a 90esevekben,akar manapsag a"menok"kozul ki csinal telt hazas(3000+os nezoszammal)onallo koncertturnekat akoson kivul???
mert anno ez emelet,az edda,a bikini evente vegigjarta a zorszagot...
ugye...

tribuszerné 2010.11.26. 22:32:20

"Már az rohadt izzadtságszagú volt, ahogy a szocpopkult (olyan ez a rövidítés is van, mint amilyen a poptaritop) nagyemberei úgy döntöttek, nekilátnak feléleszteni a táncdalfesztiválok korszakát. Baró kis ötlet a nyolcvanas évek elején újraélni a hatvanasok végét."

kábé annyira volt izzadtságszagú baró ötlet, mint tízezredszerre lecikizni ezeket az előadókat. Zoltán Erika tényleg gáz volt?! Ez komoly ?! Nem mondod?!

tribuszerné 2010.11.26. 22:58:37

én világéletemben azt hittem, hogy Soltész Rezső a legcoolabb arc, tényleg kösz, hogy felnyitottad a szemem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.27. 01:51:26

@Szocio Pata (kikvogymukblog): es nem kene elszaladni a Beatrice mobil piramis edda vonaltol
lgt vigan nyomult volt egy rolls frakcio ab bizottsag jott a palutcai fiuk es a kispal
volt egy Cseh Tamas
csak leragadva a gagyi magyaroknal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.27. 04:04:36

igaz nem a pop szakmat muveltek

cometneni 2010.11.27. 06:43:41

én prognózist hallgattam. mai napig tetszik. igaz ugyan hogy bé tóth nem nyomatta őket a rádióban...

bierkamp 2010.11.27. 07:35:12

Most vannak Határon innen és túl minél magasabban és hangosabban üvöltő...és dallamot elváltoztató hajlítgató , üvöltő dervisek"...cigányok, s hozzá megjegyezhetetlen dallamok,( " sláger szó és élmény kizárva:)
Persze az üvöltő rockerek azok szaporodnak----
Mindent általában a pár éve felfedezett egyeseknek hatalmas pénzt csináló
MEGASZAR-ok és most már egy X-Fasztor is szállítja.
A ZENEI IPAR már nem szórakoztat, hanem trendi , sznob zöldség sok szarral keverve:)

bierkamp 2010.11.27. 07:41:13

Zpltán Erikán 1986 ban az ORI ( Országos Rendező Iroda büfféjéne , ahol az akkori előadóművészek összejöttek nap mint nap), ott röhögött a "szakma".... ahogy előzőző este Siófokon a baromian pösze éjszakai mulatóból.. táncoslányból JoÓs László ( zenei producer)frakára felhúzott Erika azt énekelte hogy: Szerelemre születtem---na az volt az élmény:)
Azóta meg elakadt a lemez, mindenféle feldolgozásban még ma is ezt énekli, még nagyobb röhejes számmal együtt a Szexi lánnyal----amit kigurul a színpadra és táncnak már nem mondható hadonászásával és a "guruló + férjével együtt...--egy röhej:)

orv 2010.11.27. 08:37:36

Jó kis cikk ez. Valóban kár lenne az összes akkori színvonaltalan szemetet fölsorolni. Említsük meg a teljesség kedvéért, hogy ennek az önmagát a világ végéig újratermelni képes hulladéknak köszönhetően TÖMEGEK fordultak a hazai UNDoRGRUND felé akkoriban, jóval több kultúrát tapasztalva odaát, noha a zenei színvonal ott is elég alacsony volt. De legalább volt némi közösség, meg valami illegálisbolsevik-szerű ellenállás, muhaha , de alkotói szabadság is, ami miatt sokkal eredetibb dolgok születtek itt, mint a koppintáson kívül mást elképzelni sem tudó "hivatalos" popzenében.

kpityu2 2010.11.27. 08:54:58

Országomat egy zeneszerzőért!

nyelv-ész 2010.11.27. 09:44:26

A lerohadás nem a 80-as években kezdődött, hanem korábban, valamikor a 70-es években. A dátumra nem emlékszem pontosan, de ez volt az a nap, mikor épp ezt a számot hallgattam:

www.youtube.com/watch?v=NO_fx1WshCA

...és az egyik osztálytársam megkérdezte, mióta szeretem én a Boney M-et.

Gyengébbak kedvéért:

www.youtube.com/watch?v=6AeC5T9Aaoc

...és nem Cozy koppintott...

Dr Kangörény 2010.11.27. 09:56:45

Hajjaj és a mai fosról mikor lesz poszt?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.11.27. 10:41:48

Háhh, a 80-as évek a legjobbak - se előtte, se utána nem volt jobb felhozatal. A reklám mindenesetre jó, tetszik a módszer :)

hallari 2010.11.27. 10:48:10

@Modor Tibi: ezek szerint nem csak én érzem úgy, hogy ez a blog fújolás ürügyén el akar adni valamit... :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.27. 11:02:02

88 bas interpopfesztiválon tünt fel a Bonanza Banzai ami az akkori felhozatalhoz képest tényleg teljesen más volt.

Gabi megmondja a tutit... 2010.11.27. 11:12:09

Egyébként, ha már fikázod itt a 80-as éveket, utánanézhetnél pár dolognak: pl. Kovács Kati nem indult a 81-es Táncdalfesztiválon, Soltész Rezső a Hungária (Limbó hintó) mögött lett második.
Tudod: ha egy mondat nem igaz, az egész nem igaz...

Darkcomet 2010.11.27. 11:29:25

Azért a nyolcvanas évek nem csak a szar zenékről szólt, igaz, akik valami normálisabbat mert játszani, az az életbe nem jutott lemezkiadás közelébe. Megérne egy posztot pl. a nyolcvanas évek hazai punk és alternatív zenei is.

Rézfaszú Bagoly 2010.11.27. 11:34:56

Gondolkodtam már azon a kérdésen, hogy mi lehetett a magyar popzene mélypontja. Ez a 80-as évek szintipopja mréhetetlenül gyenge volt tartalmilag mind zenében, mind szövegben. És ebben tudott nagy király lenni a Modern Hungária, azt hiszem ennél mélyebbre nem lehetett süllyedni. Talán még az Első Emelet közelített hozzájuk, ráadásul ők voltak annyira pofátlanok, hogy a produkciójukra még büszkék is voltak és fel is elevenítették ezt a borzalmat.
Aztán az a kozsó nevű féreg vitte tovább ezt a vonalat, elmélyítette egy kicsit a szakadékot. Jó lenne, ha ma már csak a fási mulatóban találkozhatnánk ezekkel a "zenékkel", és remélem a hallgatók szellemi fejlődése és országunk lelki állapota miatt, hogy ez csak egy szűk réteg szórakozását szolgálja.

artinon 2010.11.27. 16:00:29

@Gabi megmondja a tutit...: Gabi kedves, nem a tutit mondod: Kovács Kati nemcsak hogy elindult, az előadók kategóriájában bizony meg is nyerte ezt a fesztivált (a dal címe: Újra otthon), megelőzve a másik egyéni helyezettet ebben a kategóriában, bizonyos Soltész Rezsőt, az igaz, hogy közéjük beékelődött egy együttes, a KFT. Míg a dalok versenyét nyerte a Hungária, s itt is dobogós lett egyetlen szólistaként Rezső, konkrétan második...

Super aGyuri 2010.12.10. 17:19:15

@artinon: Tehát a Hungária nyerte a fesztivált a Limbó Hintóval. :)

Super aGyuri 2010.12.10. 17:20:28

@Super aGyuri: amit egyébként Gálvölgyi utána a "Vers mindegy, kinek" paródiában - emlékeim szerint Mensáros László stílusában - ki is parodizált:

Reped a csőnaci? Semmi gáz!
Majd felruház a rock and roll áruház!
:-DD

Super aGyuri 2010.12.10. 17:23:54

@Brother Love: Bocsáss meg, de elsőre Brother Louie-nak olvastam a nicknevedet :-)

"Only love breaks a heart,
Brother Louie-Louie-Louie"

Ez a zene. A többi f*sadék. :p
süti beállítások módosítása